30. alkalom

2021.03.30. 10:00

Kiadták a jubileumi Türjei kalendáriumot

Harmincadik alkalommal jelent meg a közelmúltban a Türjei kalendárium.

Szalay Csaba

Az első kiadást a következő szöveggel ajánlotta az akkori polgármester, Guitprechtné Molnár Erzsébet: „Ezzel a kiadvánnyal hagyományt kívánunk teremteni. Feldolgozni községünk múltját, krónikát adni a jelenkor eseményeiről és mindezen túl hasznos (és használható) információt adni.”

Ezt az elvet és szándékot követték utódai, így minden évben tartalmas kalendáriumot kaptak Türje lakói, és a településhez kötődők. A harmincadik, 140 oldalas, fényképekkel gazdagon illusztrált kalendárium, amely részben a Széchenyi 2020 program támogatásával, az önkormányzat kiadásában, Nagy Ferenc László polgármester köszöntőjével jelent meg, széles körű gyűjtőmunka eredménye. A szerkesztők, Nagyné Szabó Éva és Kocsis Erika munkáját sokan segítették.

A naptári részt követően több írás foglalkozik a Premontrei Renddel és türjei templomuk régészeti feltárásával, felújításával. Olvashatunk az oktatási intézményekről, a diákok eredményeiről, sikereiről. Helyet kaptak a kiadványban visszaemlékezések, a civil szervezetek beszámolói, a sporteredmények. A kalendárium hasznos információkkal és anyakönyvi adatokkal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában