Frissen Zalából

2021.04.17. 15:30

Dr. Gyimesi Endre egy családtagja és barátja is a koronavírus áldozata lett

Telefonbeszélgetésünkkor éppen autóban ült, Keszthelyre tartott egykori diáktársa temetésére, akivel 4 évig padtársak voltak. A barát a koronavírus áldozata lett. Ahogy húsvét előtt sógornője is. Dr. Gyimesi Endre irodalomtörténész, a városi könyvtár és a megyei levéltár volt vezetője, korábbi zalaegerszegi polgármester, országgyűlési képviselő, jelenleg a Pannon Írók Társasága elnöke ezekkel a tényekkel ad súlyos nyomatékot a védőoltás fontosságát hangsúlyozó szavainak.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Gyimesi Endre

Forrás: ZH-Archívum

Fotó: Pezzetta Umberto

Elmondta, a család többi tagjával együtt már decemberben regisztráltak a védőoltás igénylésére, mivel tisztában vannak azzal, hogy bármelyik vakcina 50 százalék feletti biztonságot ad a vírus vagy annak súlyos lefolyása ellen. Ő a feleségével együtt már mindkét oltást megkapta, de ez nem teszi könnyelművé, ugyanúgy betartja az óvintézkedéseket.

Dr. Gyimesi Endre
Fotó: Pezzetta Umberto / ZH-Archívum

– A feleségem, lévén orvos, eleget figyelmeztetett engem is ahhoz, hogy most már én hívjam fel mások figyelmét a maszk viselésére, a sűrű fertőtlenítés és a nagyobb tömeg kerülésének betartására. A családi összejövetelek mindezek értelmében meglehetősen szűk körűek voltak az utóbbi egy évben, a húsvéti időszak napjaiban és a télen esedékes kerek családi évfordulók napjaiban sem találkoztunk. Tudjuk, hogy nem szabad könnyelműnek lennünk, úgy tűnik, 100 évente hasonló pandémiát szenvedünk el.

Dr. Gyimesi Endre két, Zalaegerszegen középiskolákban tanító felnőtt pedagógus gyermeke a napokban kapta meg a védőoltás első adagját.

– Most már nyugodtabbak vagyunk, hiszen így kicsit védettebbnek tudjuk Katát és Marcit is – mondta dr. Gyimesi Endre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában