Frissen Zalából

2021.04.22. 07:00

Zalaegerszegen kilencvenkilenc fiatal részesült a bérmálás szentségében

Három szentmisén összesen kilencvenkilenc mindszentys fiatal részesült hétvégén a bérmálás szentségében s kapta meg a Szentlélek ajándékát, erőt és küldetést nyerve, hogy Jézus élő tanúja legyen az egyházban és a világban.

Varga Lívia

A járványügyi előírások miatt nem az iskola kápolnájában, hanem az új sportcsarnokban tartották a bérmálást. A szentséget Székely János megyés püspök szolgáltatta ki Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepi alkalmon a járványügyi szabályokra tekintettel mindenki maszkban volt, s hogy az előírt védőtávolság tartható legyen, nem az iskola kápolnájában, hanem az intézmény új, hivatalosan még át nem adott sportcsarnokában szolgáltatta ki a szentséget Székely János megyés püspök. Mindenki csak lázmérés és kézfertőtlenítés után léphetett be az arénába, a bérmálkozók és bérmaszüleik kettesével a küzdőtéren foglaltak helyet, a családtagok pedig a lelátóról figyelték, amint a fiatalok keresztségi ígéretük megújítását követően nagykorú kereszténnyé válnak. (Két családban döntöttek úgy, hogy a járvány miatt később veszi fel a gyermek a bérmálás szentségét.)

A járványügyi előírások miatt nem az iskola kápolnájában, hanem az új sportcsarnokban tartották a bérmálást. A szentséget Székely János megyés püspök szolgáltatta ki Fotó: Pezzetta Umberto

A 8., 9. és 10. osztályos tanulók a Mindszenty-iskolában komoly útravalót kaptak felnőtt keresztény életükhöz, hiszen a heti két hittanórán túl az elmúlt egy évben havi plusz egy másfél órás foglalkozás készítette fel őket a szentség fogadására.

Kürnyek Róbert templomigazgató a bérmálkozás előtt arra biztatta a diákokat, hogy figyeljék, a szívükben mit éreznek majd. A főpásztor pedig szentbeszédében saját bérmálkozását felelevenítve arról mesélt, milyen lelkes és boldog volt, s milyen mélyen megérintette őt e szentség ünnepélyessége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában