Frissen Zalából

2021.05.21. 18:30

Orbán- napi séta – öten végérvényesen hiányoztak

Csácsi-hegy Orbán-napi sétát hirdetett a csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub péntek délutánra, a Csácsi-hegyi kápolna-kertben lévő Szent Orbán szoborhoz.

Győrffy István

A klubnak a járvány miatti elzártságot követően ez volt az első olyan összejövetele, ahol végre mindannyian örülhettek egymásnak. A találkozás sokakat inspirált érzelmes megnyilvánulásra, s ezek megosztására Szabó Gyuláné Ibolya, a klub elnöke lehetőséget is adott. A Szent Orbán szobor előtt Magyar Istvánné Jutka például verssel kedveskedett klubtag barátainak, melynek címe Találkozás volt. Bálint Zoltán pedig arról számolt be, hogy a járvány időszakában a tagság tíz százaléka, vagyis öten végérvényesen eltávoztak közülük. A szobor talpazatán lévő vázába Tamás Endréné Anikó helyezett el virágokat az emlékükre.

 

Király Imre a nyugdíjas klub által 2015-ben felállított Szent Orbán szobor előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent Orbán a hegy, a szőlő, a szőlőművesek védőszentje, s emlékezete szerint azóta egyszer sem fagyott el a szőlő a csácsi hegyen, s egyéb, nagyobb természeti csapás sem érte a termését. Az ünnepségen a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezete által meghirdetett Poézis 21. című országos pályázaton kiválóan szerepelt klubtagok szavalták el pályázati verseiket, majd a hangulatos környezetben a további programjaikat beszélték meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában