Frissen Zalából

2021.05.31. 07:00

Piknikkel egybekötött fórumot tartottak Bajcsán

A Bajcsai Nyugdíjas Klub tagsága a járványhelyzet csillapodását követően szerdán találkozott először a településrész vadászházának udvarán. A nyárindító pikniken számos aktuális kérdésről szó esett.

Benedek Bálint

Balogh László (balról), Marczin Jenőné és Tóth Nándor a bajcsai pikniken a megoldandó feladatokról is beszélt Fotó: Szakony Attila

Marczin Jenőné, a nyugdíjasklub elnöke köszöntőjében beszélt az elmúlt időszak nehézségeiről, továbbá kiemelte: közösségük döntő többsége vállalta az oltást, néhányan már a második adagot is megkapták.

– Óvatosan ugyan, de felvázoltuk a terveinket, melyek között főleg a környékbeli természeti értékek felkutatása és utazások szerepelnek – folytatta. – Előreláthatólag augusztusra a Rezedák Népdalkör tízéves jubileumi koncertjét tervezgetjük, amely az év csúcspontja lenne. A klub alelnöki tisztségét eddig betöltő Farkas Jánosné Mariska néni az egészségi állapota miatt távozott, a helyére igyekszünk egy hozzá hasonlóan agilis embert találni.

A pikniken részt vett a városrész önkormányzati képviselője, Tóth Nándor és Balogh László polgármester is, akik egyfajta fórum keretében válaszoltak a bajcsai lakosok problémáira. Tóth Nándor elmondta: büszke erre a közösségre, összetartásuk példaértékű, lelkesedésük töretlen.

Balogh László (balról), Marczin Jenőné és Tóth Nándor a bajcsai pikniken a megoldandó feladatokról is beszélt Fotó: Szakony Attila

– Problémaként vetődött fel az óvoda bezárása, amiről három éve a gyermekhiány miatt határoztunk – tette hozzá. – Tizenöt óvodás kellene ahhoz, hogy újraindulhasson az intézmény, ha a létszám indokolttá teszi, elgondolkodunk rajta. A művelődési ház átfogó rekonstrukciójára is szükség lenne, ám egyelőre a költségvetésben nincs rá fedezet, de talán a következő években lehetőség nyílik a felújításra.

Balogh László polgármester minden városrészre, így Bajcsára is figyel. Elmondta: számos elképzelés és ötlet felvetődött, melyek között jó pár támogatható is akad, s remélhetőleg forrást is találnak majd a megvalósításukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában