bejelentés

2021.06.20. 19:00

A művészetoktatás átszervezése mégsem érinti a zalaegerszegi Ady-iskolát

Balaicz Zoltán polgármester bejelentette: a korábbi tervekkel ellentétben marad az Adyban a művészetoktatás.

zaol.hu

Mint felidézte: ez év márciusában kapták a hírt az állami tankerülettől arról, hogy az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát is érintheti az átszervezés.

A polgármester közölte: a kérdésről egyeztetett Czigány László iskolaigazgatóval, Kajári Attila tankerületi igazgatóval, március 16-án pedig levélben fordult Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárhoz, akivel aztán a Petőfi-iskola felújítása kapcsán szervezett ünnepségen, május 14-én személyesen is tárgyalt Zalaegerszegen.

A szakmai érveket mind a tankerület, mind az államtitkárság részéről elfogadták, így az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium a továbbiakban is megmarad önálló Alapfokú Művészeti Iskolaként, és ezt a szakmai feladatát saját hatáskörben láthatja majd el.

Balaicz Zoltán közleményében megköszönte Kajári Attila és Maruzsa Zoltán támogató hozzáállását, és további sikereket kívánt az adys közösségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában