Frissen Zalából

2021.06.28. 11:30

Átvehették diplomájukat az ifjú agrárszakemberek a keszthelyi Georgikonon

Szombaton a hagyományoktól eltérően, a járványhelyzetre tekintettel szülők nélkül tartották a Magyar Agrárés Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campus diplomaátadó ünnepélyét, amelyen 75 magyar és 12 külföldi diák vehette át végzettségét igazoló oklevelét, valamint kitüntetéseket is átadtak.

Jóna István

Francis Nancy növényorvos MSc-s hallgató veszi át az oklevelét dr. Dublecz Károlytól

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az esemény vendége volt Mesterházy Ákos Széchenyidíjas akadémikus, a Szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. kutatóprofesszora, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere, Molnárné Barna Katalin docens, a Pannon Egyetem rektorhelyettese, illetve Vörös Péter, a kaposvári campus főigazgatója. Az ünnepélyes diplomaátadón a szülők nem lehettek jelen, a hozzátartozók online kísérhették figyelemmel a rendezvényt.

A diplomaátadót a keszthelyi intézmény részéről Kovács Melinda rektorhelyettes nyitotta meg. Beszédében emlékeztetett arra, hogy nem mindennapi körülmények között sikerült a jelenlévőknek megszerezni a diplomájukat.

Francis Nancy növényorvos MSc-s hallgató veszi át az oklevelét dr. Dublecz Károlytól
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Elhangzott, hogy az egyetem szervezeti változáson esett át, így a hallgatók még a Pannon Egyetem diákjaiként kezdték meg tanulmányaikat, mára pedig egy több mint tízezer fős diákközösség, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tagjaként hagyják el az alma matert. A hallgatóknak útravaló gondolatokat Mesterházy Ákos fogalmazott meg, aki a hazaszeretetet és az elhivatottságot, valamint a folyamatos tanulás fontosságát emelte ki beszédében.

Dr. Dublecz Károly campus-főigazgató a hallgatókat köszöntő gondolatokon túl elmondta, hogy tavasszal 53 százalékkal nőtt az intézménybe jelentkezők száma az előző évi adathoz képest, ami négyszáz főt jelent.

A diplomaátadó előtt kitüntetéseket adtak át. A Belák Sándor akadémikusról elnevezett díjat Gubica Ferenc kapta. Georgikon emlékérem kitüntetésben Mesterházy Ákos részesült.

Georgikon Campus kiváló dolgozó kitüntetést Nagy Szabolcs Tamás egyetemi tanár, Vörösmezei Angéla ügyvivő, Farsang Sándorné ügyviteli munkatárs, Horváth Judit Katalin kollégiumi hallgatói referens kapott. A Nádasy Miklós-díjat idén Kókai Luca hallgatónak ítélték oda.

A keszthelyi ünnepség az eskütétellel és a diplomák átadásával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában