Frissen Zalából

2021.06.19. 07:00

Elbúcsúztak a nyugdíjba vonuló könyvtárostól Fityeházán

Nyugdíjba vonult a település könyvtárosa és szabadidő-szervezője, Tóthné Magyaróvári Zsuzsanna, akit kollégái, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársai búcsúztattak el szerdán.

Horváth-Balogh Attila

20210616, Fityehaz, A fityeházi könyvtárost, Tóthné Magyaróvári Zsuzsannát köszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából a Halis István Városi Könyvtár munkatársai, Balról jobbra: Musztács Krisztián, Majorné Virág Adrienn, Tóthné Magyaróvári Zsuzsanna, Kálóczi-Bognár Ágnes, Bognár Csilla. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Bognár Csilla, a városi könyvtár csoportjának vezetője méltatta a kolléga eddigi munkáját a Halis-bibliotéka dolgozói, Musztács Krisztián, Kálóczi-Bognár Ágnes és Majorné Virág Adrienn körében.

– Mindig lelkes és kitartó voltál, igazából neked köszönhető, hogy ez a könyvtár most így néz ki, hisz folyamatosan sürgetted a felújítását – mondta Bognár Csilla. – Remélem, eztán is számíthatunk rád, mint „előolvasóra”, aki a saját tapasztalataiból merítve jó könyveket ajánl beszerzésre.

Tóthné Magyaróvári Zsuzsanna elmondta: 13 évig volt könyvtáros és egyben a Mura menti horvát ajkú falu szabadidő-szervezője.

Musztács Krisztián, Majorné Virág Adrienn, Tóthné Magyaróvári Zsuzsanna, Kálóczi-Bognár Ágnes, Bognár Csilla Fotó: Szakony

– Mindenem a magyar irodalom, imádok olvasni, azt gondoltam, nekem könyvek között lesz a legjobb helyem – mondta a kezdetekről Zsuzsanna. – És nem is csalódtam, az írók és költők, pontosabban a műveik között szuperül éreztem magam. Mindig sokat olvastam, ezért bátran ajánlottam könyveket kicsinek és nagynak, akik jöttek is szép számmal, hála Istennek.

Egyszer egy 87 éves mamika azt kérdezte tőlem, hogy milyen könyvet ajánlanék. Majd amikor megmutattam neki egyet, amiről úgy gondoltam, hogy tetszhet, beült a könyvtárba és olvasott…

Tóthné Magyaróvári Zsuzsanna – akinek helyére Kovácsné Deák Erzsébet lépett – zárásként elmondta: habár 65 évesen még érez magában elég erőt ahhoz, hogy folytassa a munkát, de úgy gondolja, eljön az ember életében az a pont, amikor tudni kell abbahagyni és felállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában