Frissen Zalából

2021.06.30. 09:00

Évet értékeltek a kertbarátok Lentiben

A napokban tartotta éves közgyűlését a Lenti Kertbarátkör Egyesület, melyen 2020-at értékelték.

Korosa Titanilla

Röszler Attila, a civil szervezet elnöke elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a tervezett 14 helyett 4 eseményt tudtak megtartani.

– Tavaly januárban tartottunk előadást a borkezelés aktuális feladatairól borkóstolóval egybekötve – tájékoztatott Röszler Attila. – Megrendeztük a Vice-napi pincejárást a kerkateskándi hegyen, s ugyanitt tavasszal a gyümölcsfák metszéséről szereztünk ismereteket szakember közreműködésével. Márciusban még megrendeztük a közgyűlést, de a többi program már elmaradt – mondta.

– Pályázaton nyertünk 300 ezer forint működési támogatást – folytatta. – Ez évre terveztünk ismeretterjesztő előadást a növénykondicionáló és -ápoló szerek használatáról, de ez elmaradt. Aztán májusban végre megtarthattuk a borversenyt. A következő időszakban szakmai kirándulást teszünk Nagyrécsén, a Hivekovics család gazdaságában, illetve környékbeli pincészetet is felkeresünk. Nyár végén a cefrézési ismeretek felelevenítésére szervezünk előadást, később az őszi talajmunkákkal kapcsolatos feladatokat is számba vesszük. Tervezzük a Márton-napi újbormustrát, decemberben a hagyományos évzáró ünnepségünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában