Frissen Zalából

2021.06.09. 07:00

Kérdések a kempingről

A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) szerint titkolózás övezi a korábbi Zala kemping területét érintő terveket.

Keszey Ágnes, ZH

Az erről szóló sajtótájékoztatón Molnár Tibor önkormányzati képviselő a minap ismertette: információi szerint a miniszterelnök családi köréhez is köthető befektetők tulajdonában lévő területre 288 lakásos társasházat terveznek. Úgy véli, a projektet titkolózás övezi.

Dékány Péter, a városrész képviselője szerint a Balaton-­parti, négyhektáros, fás terület óriási környezeti károkat szenvedne az építkezés során, megnövekedne a járműforgalom, s a beruházás miatt komoly infrastrukturális fejlesztéseket kellene végrehajtania az önkormányzatnak, mely elesik a kemping által korábban generált bevételektől is.

Dr. Weller-Jakus Tamás, a KÉVE elnöke közölte, hogy a beruházásról a városi tervtanács már kétszer tárgyalt. Az egyesület felszólította a polgármestert: sürgősséggel rendeljen el változtatási tilalmat a parti területekre az újratervezések befejeztéig, mely a megkezdett építkezésekre és felújításokra nem vonatkozna.

Az említett ingatlan egyébként magánterület. A KÉVE tájékoztatóján elhangzottakra reagálva Nagy Bálint polgármester elmondta: sajnálattal látják, hogy másfél évvel az önkormányzati választás után a KÉVE továbbra is a város rossz hírét kelti az országos balliberális média segítségével. Vélhetően a saját előválasztási kampányuk közeledtével felfokozódott a hangulat, és központi elvárásoknak próbálnak megfelelni azzal, hogy újabb botrányokba próbálják keverni Keszthelyt. A polgármester jelezte: a KÉVE képviselői minden információhoz hozzáférnek, a városban az érvényben lévő jogszabályokban megfelelő fejlesztések valósulhatnak meg mind közterületen, mind magánterületen. Minden jelentős önkormányzati fejlesztés a zöldterületek fenntartásával, bővítésével, valós lakossági igények szerint valósul meg.

– A Balaton mindenkié: új zöldterületek létrehozása mellett ma még lezárt vízparti területeket fogunk megnyitni a nyilvánosság számára – közölte Nagy Bálint, aki végül úgy fogalmazott: felszólítja a KÉVE képviselőit, fejezzék be Keszthely rossz hírének keltését, mert ezzel súlyos károkat okoznak a városnak, amelynek érdekeiért kellene dolgozniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában