terápiás kutyusok

2021.06.26. 11:00

Kutyaasszisztált tábort tartottak gyerekeknek Zalaegerszegen

Bosnyák Viktória A sirály a király? című könyvét is olvasták, átbeszélték azok az elsős, másodikos, harmadikos lányok, akik részt vettek táborban.

A vizslaparki kutyafuttató melletti hatalmas fák árnyékában könnyebben megy a „j” és „ly” betűk felismerése. Mangót akkor lehet simogatni, amikor az „ly” betűt tartalmazó szóhoz ér a felolvasó. A kisdiákok örömmel sorolják az eddig megismert főszereplőket. Miközben játszanak, tanulnak, a kutyákra is figyelnek, itatják, jutalomfalatokkal biztatják őket, egyszóval kölcsönös a barátság a gyerekek és állatok között. Tolnai Tímea habilitációs kutyakiképző végzettségét tekintve magyartanár, diplomáját most a kutyaasszisztált napköziben hasznosítja, a környéken elsőként hívott életre ilyen programot. A szervező elmondta: nyáron még több alkalommal tervez ehhez hasonló tábort, augusztusban pedig az óvodásokkal készül az iskolába a két kutyával, Mangóval és Zserbóval. Jelenleg kortárs ifjúsági regényeket dolgoznak fel, kincskeresésben vesznek részt a gyerekek, a kutyák segítségével sokat játszanak, illusztrációkat készítenek a könyvekhez, s meglátogatták a könyvtárat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában