Frissen Zalából

2021.06.24. 11:00

Megújult a temetői járda Gellénházán

A Magyar falu program sikeres pályázatának köszönhetően 3,5 millió forintból megújult a gellénházi temetőben a ravatalozóhoz vezető járda. A kivitelezést Tüske Attila helyi vállalkozó végezte.

Mozsár Eszter

A település régi álma valósulhatott meg, mondta az átadáson Farkas Imréné. A polgármester arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a régi út melletti öreg fenyőfákat ki kellett vágni, ugyanis a gyökereik teljesen tönkretették az aszfaltot.

A beruházásra az államtól kapott támogatást az önkormányzat 1,3 millió forint önrésszel egészítette ki.

 

A tervek között szerepel további pályázatok benyújtása, így egyebek mellett a polgármesteri hivatal épületének energetikai felújítására, fűtési rekonstrukciójára szeretnének forrást keresni és nyerni. Farkas Imréné végül hozzátette, hogy a Belügyminisztérium által a belterületi utak és járdák rendbetételére kiírt nyertes pályázaton a fő közlekedési utca, a Kossuth utca járdaszakaszát újítják fel 13,2 millió forint állami támogatásból, amit az önkormányzat 7 millió forinttal egészít ki. A munkálatok várhatóan még az idén elkezdődnek.

Vigh László országgyűlési képviselő beszédében a vidéki lét szépségeit, erősségeit emelte ki, a nyugodt környezetet, tisztaságot, rendezettséget. A kormány azt szeretné, hogy a falun élők ne szenvedjenek semmiből se hiányt. A Magyar falu programot eredetileg négy évre tervezték, célja az életminőség javítása. A tervek szerint még tíz évig szeretnék folytatni ezt a programot, hangsúlyozta a képviselő, s a továbbiakban is várják a helyiek igényeit, javaslatait.

Az átadás végén Stróber László apátplébános Isten áldását kérte az építtetőkre és a járda használóira, majd megszentelte azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában