Frissen Zalából

2021.07.30. 11:55

Praxisokat adtak át Zalaegerszegen

Házi és gyermekorvosi praxist adtak át pénteken a sajtó képviselői előtt Zalaegerszegen az Ola utcában. A változás az I-es számú felnőtt háziorvosi és az I-es számú gyermekorvosi körzetet érinti.

Mozsár Eszter

Dr. Halász Erzsébet és Ladányi Ibolya a leltározás előtti pillanatokban.

Tavaly november 30-án vonult nyugdíjba dr. Kóbor Tünde háziorvos, majd július 30-ig dr. Bába Marianna helyettesített ebben a körzetben. Augusztus 1-jétől már dr. Halász Erzsébet várja a pácienseket a megszokott rendelési időben, aki 10 évig belgyógyász szakorvosként a kórházban is dolgozott, majd 26 évig volt a zalaegerszegi Idősek Gondozóházának vezetője, orvosa. A járvány ideje alatt kilenc hónapig a Zalaegerszegi és Lenti járás tisztifőorvosaként tevékenykedett. A rendelési időben nem lesz változás, ám a páciensek új asszisztenssel, Klausz Józsefnével találkozhatnak.

Dr. Halász Erzsébet és Ladányi Ibolya a leltározás előtti pillanatokban.

Ladányi Ibolya, a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője érdeklődésünkre elmondta, az elmúlt egy évben négy felnőtt háziorvosi praxist sikerült betölteni, így a pénteki átadást követően jelenleg már nincs helyettesítéssel ellátott felnőtt háziorvosi körzet a megyeszékhelyen. Hozzátette, reméli, hogy rövid időn belül a gyermekorvosi körzetek esetében is hasonlóan jó hírről tud beszámolni, ugyanis ott csupán kettő rendelőben van helyettesítés.

Az alapellátási intézmény ugyancsak pénteken közel ötven éves munka után elbúcsúzott az I-es gyermekorvosi körzetben dr. Peitler Gyulától, akinek praxisát hétfőtől dr. Stul-Balogh Diána Pavlovna veszi át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában