mozgalmas időszak

2021.08.26. 11:00

A Dél-zalai Kékvirág Túracsapat is készül a természetjárás napjának megünneplésére

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött a Dél-zalai Kékvirág Túracsapat, melynek tagjai már készülnek a természetjárás napjának megünneplésére.

Horváth-Balogh Attila

Lőrincz Sándor túravezető tájékoztatójából kiderül, hogy a csapat július 10-én az Őrségbe látogatott, ahol a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát járták be Kondorfa és Őriszentpéter között. Rövid kitérőt tettek Szalafő-Pityerszerre, ahol a népi műemlékegyüttest nézték meg. A Szalafőnél fakadó Zala folyóból sajnos semmit nem láttak, mert a meder teljesen kiszáradt... Augusztus 7-én idén immár harmadszor a Bakonyban jártak, folytatták az Országos Kéktúra bejárását a Csőszpuszta – Tés – Jásd – Bakonynána útvonalon. Szeptember 18-án a dobogókői központi rendezvénnyel egy időben pedig ismét megtartják a természetjárók napját Magyarszerdahelyen, a Szent Kristóf pihenőhelyen. Mivel itt ebéd is lesz, a jelentkezési határidő szeptember 11. Az eseményen színes programokkal, vetélkedőkkel várják a természetjárókat, s elismeréseket, okleveleket is átadnak. A részvételi díj – kizárólag a felmerülő költségek fedezésére – 2000 forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában