Frissen Zalából

2021.09.11. 07:00

Benkő Tibor miniszter tartott előadást a honvédség fejlesztéséről Nagykanizsán

Erős, ütőképes honvédség nélkül elképzelhetetlen Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása” – hangsúlyozta csütörtöki előadásán Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Pásztor András

Benkő Tibor honédelmi miniszter Nagykanizsán Fotó: Szakony

A tárcavezető Nagykanizsai Honvéd Egyesület, illetve Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő meghívására érkezett és beszélt a haderőfejlesztési programról.

Aláhúzta: az elmúlt évek világ- és geopolitikai, gazdasági folyamatai gyorsan változó, új biztonsági kihívásokat és veszélyeket rejtő időszakot hoztak magukkal, amelyek olyan határozott és eredményes válaszokat igényelnek, mint amilyen a hazánkban 2017-ben elindított program.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter Nagykanizsán Fotó: Szakony Attila

– Ez a fenyegetettség megköveteli, hogy készek és képesek legyünk megvédeni saját magunkat, és Magyarország ne váljon kiszolgáltatottá – hangsúlyozta a tárcavezető.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program ismertetése során Benkő Tibor rámutatott: a program két pillérre épül. A honvédelmi pillér középpontjában az ember, a katona áll. Ennek alapját a katonai életpálya tervezhetősége és kiszámíthatósága, valamint a honvédelmi és hazafias nevelés ügye biztosítja. A fejlesztési program másik tartóoszlopaként a tárcavezető a haderőfejlesztést, a korszerű technikai eszközök beszerzését jelölte meg, amelyekkel kapcsolatban hangsúlyozta: a Magyar Honvédség kötelékébe olyan 21. századi eszközök érkeztek és érkeznek a jövőben, amelyek minden tekintetben megfelelnek a kor kihívásainak, és a Magyar Honvédséget a térség ütőképes, modern haderejévé emelik.

Benkő Tibor a kanizsai hallgatóságot – köztük többnyire egykori katonákkal – arra kérte: személyes példájukkal, támogatásukkal segítsék az önkéntesek toborzását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában