Frissen Zalából

2021.09.30. 13:00

Így válj tudatos fogyasztóvá! Kirándulás, előadások és „Zegtúra”

A 2018-ban elnyert „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címnek köszönhetően másodszor vehet részt a témába vágó pályázat megvalósításában a megyeszékhelyi ZSZC Báthory István Technikum.

Fincza Zsuzsa

Szerdahelyi János tanár és dr. Horváth György Ádám báthorys diákok körében a rendhagyó tanórán

Fotó: Fincza Zsuzsa

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóváhagyásával idén is kiírtak egy pályázatot a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatására.

A program célja a diákok fogyasztói tudatosságának növelése. A kiírásra a zalaegerszegi Tiszta Forrás Egyesület már másodszor jelentkezett sikeresen, a Báthory-technikumra támaszkodva. A projektbe bevonták a helyi Petőfi általános iskolát is. A program keretében a partneriskolák diákjai két csoportban ellátogatnak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság budapesti mechanikai és villamos laboratóriumába, ahol a tanulók megismerkedhetnek az ott folyó tevékenységgel, műszeres és egyéb vizsgálatokkal.

Szerdahelyi János tanár és dr. Horváth György Ádám báthorys diákok körében a rendhagyó tanórán
Fotó: Fincza Zsuzsa

A program szervezője Bicsákné Furcsa Mária, a Báthory-suli volt szaktanára, aki az elmúlt években sikerrel készítette fel a diákokat a különböző fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megmérettetésekre. A tanulmányi kirándulás során a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a szakmák múltjával és fejlődésével, a fogyasztóvédelem alakulásával ismerkedhetnek a fiatalok.

A programnak „Belvárosi Zegtúra” is része lesz, melynek során a diákok helyi cégekhez látogatnak el, ismerkedve a fogyasztóbarát vállalkozási szemlélettel. A két tanintézmény itt vegyes csapatokat indít, hogy az általános iskolások az idősebb diákoktól is tanulhassanak. A résztvevők az állomáshelyeken fogyasztóvédelmi aktualitásokra vonatkozó feladatokat oldanak meg, végül pedig a csapatok nagy közös társasjátékban is részt vesznek, remélve, hogy a „Tudatos vásárló vagyok” feliratú egyenpólók felkeltik az ügy iránt a városlakók figyelmét is. A program keretében a napokban lezajlott az első kurzus, melyen dr. Horváth György Ádám, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem adjunktusa tartott előadásokat. A vendég mindkét iskolában tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában