Frissen Zalából

2021.10.01. 14:00

Az ország fontos erőforrása a vidék, megerősítése kiemelt cél – Szakmai nap Bázakerettyén

A vidék nélkül nincs Magyarország, hiszen mind természeti kincseinek, mind az itt működő cégek gazdasági teljesítményének köszönhetően hatalmas erőforrást jelent hazánk számára – mondta Cseresnyés Péter államtitkár azon a szakmai napon, amit szerdán tartottak a Humán kapacitások fejlesztése a Mura Nemzeti Program nyugati térségében című projekt keretében.

Gyuricza Ferenc

Csatlós Csilla és Cseresnyés Péter a szakmai napon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A térség polgármestereinek részvételével zajlott tanácskozás célja a tapasztalatcsere, az eddigi eredmények összegzése volt. Cseresnyés Péter vitaindító előadást tartott, ebben többek közt azt emelte ki, hogy az elmúlt időszak fejlesztései egyrészt az itt élők helyben boldogulásának erősítésére hivatottak, ugyanakkor az itt élők kényelmét is szolgálják. Kiemelt kormányzati szándék, hogy a vidék megerősödjön, hogy a vidéki kistelepülések ugyanazzal az infrastruktúrával rendelkezzenek, mint ami a nagyvárosokra jellemző.

Az államtitkár a térség jövőjét a turizmusban látja, nem véletlenül került be az ország kiemelt idegenforgalmi fejlesztési területei közé a Mátra és Bükk mellett harmadikként a csodálatos adottságokkal bíró Zala is.

Csatlós Csilla és Cseresnyés Péter a szakmai napon
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Csatlós Csilla, Bázakerettye polgármestere a program eredményeit foglalta össze. Kiemelte: a tavalyi, pandémia sújtotta év után idén végre rengeteg képzést – többek közt nyelvi, webes tartalomfejlesztő, túravezető, projektmenedzseri tanfolyamokat – tarthattak, illetve lakossági igények alapján kiskerti növénytermesztői oktatásra is sor kerülhet a közeljövőben.

Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda tanácsadója pedig arról adott tájékoztatást, hogy a 2027-ig tartó tervezési időszakban milyen források és lehetőségek kínálkoznak vidékfejlesztési célok megvalósítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában