KERKAFALVA

2021.10.01. 09:00

Kültéri padok és asztalok

Közösségi munka keretében újította fel a közelmúltban a Kéthatár-tó mellett kialakított horgásztanya kültéri elemeit a helyi horgászegyesület tagsága.

Gyuricza Ferenc

A horgásztanya melletti területen lévő padok és asztalok felújításáról már tavasszal döntött az egyesület vezetősége, hiszen kiderült, hogy az időjárás rendkívüli mértékben megviselte azokat, egyik-másik elem szinte már balesetveszélyes volt. A tagság emellett a horgásztanya fedett részén is indokoltnak tartotta az ülőalkalmatosságok megújítását, il­letve a számuk növelését.

Az egyesület a vízterület halgazdálkodási hasznosítója, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége anyagi támogatásával tölgyfa rönköket vásárolt, amikből hat darab új asztalt, illetve hozzájuk két-két padot készíttetett. Ezzel párhuzamosan sor került a meglévő bútorok sérült részeinek javítására és pótlására, illetve csiszolás és portalanítás után új védőbevonattal is ellátták őket. Megtörtént a horgásztanya külső állagmegóvása is, amit a mohosodás tett szükségessé. A faszerkezetes épület öt évvel ezelőtt, az akkori bővítés után kapott utoljára védőfestést, annak megújításához pedig harminc liter lazúrfestéket használtak fel most a horgászok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában