érdekképviselet

2021.10.17. 11:00

Megtartotta alakuló ülését a nagykanizsai idősügyi tanács

Kezdésként Balogh László polgármester, elnök tájékoztatta a megjelenteket, hogy a település elnyerte az Idősbarát Önkormányzat Díjat, melynek ünnepélyes átadója október 20-án lesz Budapesten.

Horváth-Balogh Attila

Ezt követően egyperces néma főhajtással tisztelegtek a szeptemberben elhunyt Boa Sándor emléke előtt, aki az előző ciklusban a tanács alelnöke volt.

Miután a korábbi mandátumok lejártak, új tagokat is kellett választani. A delegálás tavasszal megtörtént és eredményes volt, minden jelölt elfogadta a tagi tisztségét 2024. december 31-ig. Az elnök a mindenkori polgármester, egy önkormányzati képviselőt (ezúttal Dénes Sándort) ő kér fel, hárman pedig a helyi közélet megbecsült, idősekkel is foglalkozó személyiségei közül kerülnek a testületbe (Csíky Klára, Farkas István József és Fenyvesi Mihály). Intézmények és szervezetek is delegálnak tagokat, így került a tanácsba Farkas Andrea, Béli Balázsné, Karosi László­né, Körtvélyessy Attila, Hella Ferenc, Gether László­né, Marczin Jenőné, Böjti Istvánné, Iványi Lászlóné és Tóth László. Balogh László az idősügyi tanács két alelnökének Dénes Sándort és Csíky Klárát, titkárának pedig Farkas István Józsefet javasolta. A tanács a javaslatot mindhárom esetben elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában