Körbezárták

2022.02.27. 11:26

Az orosz hadsereg blokád alá vette Herszont, Zalaegerszeg egyik testvérvárosát

Az orosz csapatok behatoltak Harkivba, Ukrajna második legnagyobb népességű városába vasárnap reggel - közölték helybeli források.

MTI

Az orosz hadsereg BMP-2-es kétéltű gyalogsági harcjárművei a krími Armjanszk közelében február 25-én.

Forrás: MTI/AP/Emilio Morenatti MTI/EPA

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Telegram közösségi oldalon azt írta, hogy orosz csapatszállító járműveket láttak a város utcáin megjelenni. A Herascsenko és az ukrán különleges tájékoztatási szolgálat által közzétett felvételeken az volt látható, hogy több könnyű katonai jármű halad Harkiv egyik utcáján.

 

 

A RIA Novosztyi hírügynökség ezzel egy időben az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy az elmúlt napokban az orosz hadsereg blokád alá vette a dél-ukrajnai Herszont - mely Zalaegerszeg testvérvárosa -, valamint Berdjanszk városát. Igor Konasenkov szóvivője azt is mondta, hogy ellenőrzésük alá került a (Krímtől északnyugatra fekvő) Genicseszk repülőtere is - tájékoztatott az MTI. 

 

További, a háborúval kapcsolatos információk ITT olvashatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában