Az ezer egyetemista mellett az érdeklődőket is várják

2022.04.10. 07:00

Hétfőn kezdődik a Zalaegerszegi Egyetemi Napok

Hétfőn (április 11.) kezdődik a Zalaegerszegi Egyetemi Napok (ZEN), amely három napon át biztosít szakmai és szórakoztató programokat a városban tanuló közel ezer hallgatónak, valamint az érdeklődőknek.

Szabó Judit

2016-ban rendeztek először egyetemi napokat Zalaegerszegen, archív felvételünk akkor készült a főzőversenyen.

Fotó: Pezzetta Umberto

– A pandémia idején az egyetemi rendezvények is elmaradtak, a hallgatók online oktatásban vettek részt. Nemrég kezdtük újra megszervezni a hagyományos programokat – mondta Németh Gábor, a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének elnöke, önkormányzati képviselő. – Időközben átszervezés történt a felsőoktatásban. Korábban a BGE, a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem működött Zalaegerszegen, de mivel a BGE beolvadt a Pannon Egyetembe, most a PE és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésében, a hallgatói önkormányzatok aktív szerepvállalásával valósul  meg a ZEN.

 


Az egyetemi napok keretében hétfőn 9 órától a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központban egész nap előadások lesznek. Bemutatják az ergoterápia szakot, tanácsokat adnak a hallgatóknak, hogyan kezeljék a stresszt, szó esik a szívsebészet aktualitásairól, a hajápolásról és borturizmusról is.
A sport kiemelt szerepet kap az előadások során, Hajmási János testnevelő tanár, személyi edző például bemutatja a gerincterápiás központot, Németh Gábor pedig A boksz lehetőségei neurológiai betegek késői rehabilitációjában címmel tart előadást.
– A sport és a rehabilitáció kiemelt téma, hiszen egyre jelentősebb szerepet játszik az emberek életében. A Pécsi Tudományegyetem zalaegerszegi gyógytornászképzése méltán híres, és elindult a rekreáció szak is, amely szintén jelentős igényt elégít ki.

 

Németh Gábor: A sport és a rehabiltiáció kiemelt szerepet kap.
Forrás: ZH


A Pannon Egyetemen lesz egy konferencia kedden 14 órától, amelyen többek között a digitális önvédelemről esik szó. Valamennyi előadás nyilvános, várnak a középiskolásoktól a szülőkön át minden érdeklődőt.
A keddi és a szerdai nap elsősorban a hallgatók kikapcsolódását szolgálja: játékok, sportvetélkedők, röplabdabajnokság, főzőverseny és esti bulik lesznek,  de önkéntességre is szánnak időt: a fiatalok menhelyi kutyákat visznek sétálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában