Magyar nyelvű istentiszteletek

2022.04.20. 13:00

Közel nyolc­évnyi közösségi munka után indul a szlovén parlamenti választásokon dr. Kaszás Mihály

Közel nyolc­évnyi aktív helyi közösségi munka után indul a szlovén parlamenti választásokon a magyar nemzeti kisebbség jelöltjeként dr. Kaszás Mihály.

Korosa Titanilla

Dr. Kaszás Mihály

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A képviselőjelölt 1983-ban született Csáktornyán, 2012-ben doktorált gyártásfolyamatok optimalizálása matematikai eszközökkel területen. Politikai programját a napokban sajtótájékoztatón ismertette. 

– Képviselőként célom, hogy elősegítsem a békés együttélést és az egyenjogúságot, valamint a törvények által biztosított jogok következetes betartását – közölte. – Dolgozom a Hodostól Pincéig élő magyarság pozitív megítéléséért és azért, hogy újra visszanyerjük a többségi nemzet megbecsülését. De szükség van a kétnyelvű oktatás további fejlesztésére, a Muravidékre érkező nagyarányú gazdasági támogatások átlátható és bölcs elosztására is. Együttműködésre törekszem megválasztásom esetén a mindenkori szlovén és magyar kormánnyal, a községi magyar önkormányzatokkal, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösséggel, a kétnyelvű községekkel, a vallási felekezetekkel, valamint az egyházakkal a magyar nyelvű istentiszteletek kérdésének megoldásában. 

A jövő építésében támaszkodna az idősebb ­generációk bölcsességére, a hagyományokra, a fiatalok aktív szerepvállalására, akikkel közösen valósítanák meg a már kitűzött, jól elképzelt projekteket. Arról is beszélt, hogy az országgyűlési képviselői hivatás egész embert kíván, olyat, akiben megvan a kitartás, elszántság, tudás és bátorság a célok megvalósításához. Ezért fontos, hogy az országgyűlési képviselő csak egy funkciót töltsön be, hogy teljes mértékben a parlamenti munkájára koncentrálhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában