Állásajánlat

2022.04.27. 19:48

Nagykanizsán is segítenek az elbocsájtott Tungsram dolgozókon

Balogh László, a dél-zalai város polgármestere a közösségi médiában reagált a Tungsram leépítésének hírére. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük!

zaol.hu

Forrás: ZH-archívum

"Tisztelt Kanizsaiak!

Az elmúlt időszak nagy munkahelyteremtő bejelentése mellett, sajnos, most egy jelentős létszámleépítéssel kell szembenéznünk. Számos külső, a piacot érintő negatív hatás következményeként a Tungsram Operations Kft. nem tudja a jelenlegi keretek között tovább folytatni a termelés bizonyos részét.

Mindamellett, hogy városvezetőként szívemen viselem Nagykanizsa és az itt élők sorsát, szeretném hangsúlyozni, hogy a baloldali politikai haszonszerzés által generált felelősségre vonás nem helytálló. Egy, a versenyszférában működő cégre nincs ráhatásunk, maximum annyi, hogy bizonyos ügyek mentén a lehetőségekhez mérten próbálunk segítséget nyújtani a cég vezetésének. Ennek kapcsán csatlakoztam jómagam is Cseresnyés Péter államtitkár úr komplex munkaerőpiaci programjához, melynek keretén belül szeretnénk segítséget nyújtani a felmondással érintett dolgozóknak.

A még munkaviszonyban álló, de felmondással érintett dolgozók részére konkrét állásajánlatokat tudunk biztosítani, ami remélhetőleg jelentős segítséget nyújt ahhoz, hogy minél előbb el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon. A leépítéssel kapcsolatban biztató perspektíva a vagongyár által kínált 1300-1500 fő esetleges foglalkoztatása.

A további háttéregyeztetések révén bízom abban, hogy még elő tudunk állni olyan hírekkel, melyek ezt a nehéz élethelyzetet a lehető leghatékonyabban kezelik. Célunk a konkrét segítségnyújtás; épp ezért kérem, hogy az ÉVE-frakció is inkább előremutató javaslatokkal támogassa ügyünket!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában