Megőrzik a horvát identitást

2022.05.31. 14:00

A nemzetiségi önkormányzat gasztronómiai programot kínált Letenyén

Szombaton rendezte meg hagyományos piknikjét a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat a kastély parkjában.

Korosa Titanilla

Papp András, Horváth Endre, Cseresnyés Péter és Gyuricz Mária a pikniken Fotó: Korosa Titanilla

Gyuricz Mária, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, már 15. alkalommal került sor a rendezvényre. 

– A Mura Menti Horvát Pikniket minden évben igyekszünk megtartani – folytatta a nemzetiségi önkormányzat vezetője. – Célunk egyrészt a közösségépítés, másrészt pedig a hagyományőrzés, a magyar–horvát kapcsolatok erősítése. Szeretnénk a horvát identitást minél hosszabb ideig megőrizni a térségben. Ehhez az is hozzátartozik, hogy megismertessük kultúránkat, gasztronómiánkat másokkal. A rendezvényre horvát csoportok, baráti társaságok érkeztek, a horvát nemzetiségi önkormányzat csapata mellett a Letenyei Horvát Klub és az énekcsoport, a Mura Térsége Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Fúvószenekar, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola képviselői, a Letenyei Baráti Kör, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Mákvirág Citerazenekar és a horvát Veseli Medimurci csapata. 

A pikniket az eső miatt sátrak alatt tartották, de így is széles választékban kóstolhattak az érkezők különféle ételeket: kolbászt, csülkös-húsos káposztát, tejfölös csirkét, vadpörköltet, grillételeket. Kulturális műsor is szerepelt a programban. 

A rendezvényre ellátogatott Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, és gratulált a szervezőknek a rendezvényhez.  
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában