A jövő héten már az aszfaltozás következik

2022.05.04. 18:00

Járda épül az Izsák-iskolánál Zalaegerszegen

A csácsbozsoki városrészben, közvetlenül az Izsák-iskola kerítése mellett 175 méter hosszban új járda épül, közel 8 millió forintból. A részletekről sajtóbejáráson számoltak be tegnap.

Jóna István

Herkliné Ebedli Gyöngyi, Maza Renáta és Szopka Zoltán, a kivitelező Szo-Zo Build. Bt. ügyvezetője a járdánál

Forrás: Pezzetta Umberto

– A lakosság részéről merült fel igény, hogy az iskola mellett, a Domb utca északi oldalán a biztonságos gyalogosközlekedés érdekében járdára lenne szükség – mondta el Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő. – Még a pandémia előtt elkészültek a tervek, de a megvalósításra idén tavaszig kellett várni. 

Hozzátette: a járda mellé díszcseresznyefasort is telepítettek a VG Kft. segítségével. Maza Renáta, az önkormányzat útépítési szakreferense elmondta: a jövő héten a kivitelező már az aszfaltozást végzi. A járda melletti árok közelsége és mélysége miatt az ovi-foci pálya melletti szakaszon 14 méter hosszban 1,2 méter magas gyalogosvédő korlátot is építenek. 

A városrészben még két helyszínen, a Nyerges utcában, illetve a bozsoki városrészben, a Szabadság utcában folytatódik a járdaépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában