Állatok Világnapja

2022.10.04. 18:00

Kutyák a Báthory-technikumban – A felelős állattartásról is beszélgettek

A Göcsej Kutya Klub tagjai ismeretterjesztő és interaktív órákat tartottak kedden délelőtt a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikumában az Állatok világnapja alkalmából.

Mozsár Eszter

A 9. D osztály tanulói hamar megkedvelték a játékos ebeket. Mögöttük Reidinger Anita humán és kutya fizioterapeuta. Fotó: Fehér Márk

Beni, Cserfi és Jep. Három barátságos, érdeklődő, jól képzett kutyus volt a főszereplője a rendhagyó iskolai foglalkozásoknak. A diákok többek között megtudhatták azt, hogy kihez milyen fajta kutya illik, s ha már az állattartás mellett dönt valaki, akkor hogyan válhat felelősségteljes gazdivá. A klub tagjai emellett a felelőtlen szaporítás veszélyeire hívták fel a figyelmet. Akkor járunk el gondosan, ha nem az olcsóbb kutyákat kínáló szaporítótelepekről, hanem megbízható, törzskönyvet adó tenyésztőtől vesszük az állatot, vagy a menhelyről választjuk ki kedvencünket. Az olcsón beszerzett egyedek esetében később jóval többet pénzt hagyhatunk az állatorvosnál, hallhatták a diákok. Az utolsó óra arról szólt, hogy miként telik az első évünk egy kölyökkutyával.

Kis-Kádi Tamásné pedagógus – aki egyben kutyával segített terápiás szakember – nyolc éve szervezi az önkormányzat által támogatott, Környezetvédelmi jeles napok nevű programsorozat állomásaként az állatok világnapját. Mint mondta, bár sok tanulónak van kutyája, ezeken az alkalmakon még több információt, gyakorlati tanácsokat kapnak a diákok a felelősségteljes és kulturált állattartásról.

Az interaktív felvilágosító órák után rendőrkutya-bemutatót tartott a rendőrség kutyás-lovas alosztálya, valamint ezen a napon hirdették ki az iskola fordítóversenyének eredményét is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában