Egyre több a program

2022.11.01. 10:54

Aktívan tölti a szabadidőt a csömödéri nyugdíjas klub

Igazán aktív közösségként működik az idén nyáron megalakult helyi Cserta-menti Nyugdíjas Klub.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Az első rendezvényük egyike egy faültetés volt a faluban, ekkor Tompos Julianna, a klub vezetője elmondta, hogy régóta tervezték, hogy megalakuljon Csömödérben az idősek klubja. Aktív társakat talált a kezdeményezéshez, könnyű volt az indulás, 27-en jöttek össze, a tagok 58 és 82 éves kor közöttiek.

Azóta a létszám 37 főre emelkedett és a programok is megszaporodtak. 

Október elsején részt vettek a megyeszékhelyen tartott idősek világnapi rendezvényen,majd szintén októberben meghívták a lovászi és a csesztregi nyugdíjas klub tagjait Csömödérbe, hogy terített asztal mellett ismerkedjenek egymással. A klub vezetője, Tompos Julianna köszöntötte a szép számmal összegyűlteket, majd Csömödér polgármestere, Tomposné Gyuricza Judit a falu eredetéről, jövőbeni terveiről, természeti szépségéről beszélt. Ez utóbbiról meggyőződhettek a vendégek is, amikor a falun keresztül elsétáltak a község határában található TulipGarden-be. Ragyogó napsütés és levendulalabirintus várta őket, de lehetőség volt tulipánhagymákat is vásárolni. 

Tóth Károlyné a Lovászi Olajbányász nyugdíjas Klub nevében, s Király Edit a csesztregi Korhatártalanok Klub nevében örömét fejezte ki a találkozó létrejötte kapcsán, s meghívták a társaságot kirándulni, tekézni.

Kirándulást a Cserta-menti Nyugdíjas Klub vezetése is szervezett a tagságnak, nyáron Somogyvámosba a Krisna-völgyben látogattak, majd színházban jártak Kehidakustányban, szeptemberben a csömödéri falunaphoz sütisütéssel és babgulyással, krumpliprószával járultak hozzá. Csömödérben a szépkorúak ünnepségén pedig fellépett a klub néhány tagja, a Sziporkák, akik humoros produkcióval álltak színpadra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában