Tavasszal visszakerül a helyére

2023.01.13. 16:00

Elkezdődött a harangláb felújítása Lentihegyen

Elkezdődött a város lentihegyi részén a szoknyás harangláb felújítása. A szerkezeti javítások után még tavasszal visszakerül a helyére az építmény.

Korosa Titanilla

Megérett a felújításra a szoknyás harangláb.

Fotó: Korosa Titanilla

- Városunk az Agrárminisztérium által meghirdetett, a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, illetve infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatását célzó felhívásra nyújtotta be pályázatát - tájékoztatott Horváth László polgármester. - Lentihegyen ennek keretében az elmúlt év végén felújítottuk a zártkertekhez vezető Törökerdő elnevezésű kivett közutat 370 méter hosszban. Ezen útszakaszok megújításával célunk az ott élők életminőségének javítása, az alapvető szolgáltatások elérhetőbbé tétele, illetve megteremtése, a földrajzi mobilitás, mindezen keresztül pedig a térség gazdaságának fellendítése. 

A pályázati kiírás továbbá lehetőséget biztosít a zártkerti ingatlanok közvetlen közelében lévő szakrális kisemlék megújítására, a Lentihegyen található szoknyás harangláb szerkezete pedig megérett a rendbetételre. A kivitelező cég szakemberei már elbontották a faszerkezetet, így kerülhet sor a teljes helyreállításra, mely a tervek szerint még 2023 első negyedévében befejeződik. Tervezik ezen felül a Lentihegy területén elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló utak, valamint az azokhoz kapcsolódó csapadékvíz elvezetését biztosító, meglévő hálózat karbantartását, fejlesztését is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában