Március 31-ig

2023.02.03. 15:30

Még lehet pályázni a címre – Legyen minél több állatbarát oktatási intézmény

Március 31-ig lehet jelentkezni a 2023-as állatvédelmi oktatási pályázatára, amivel Állatbarát és Állatvédő címeket nyerhetnek az intézmények – jelezte nemrég szerkesztőségünknek az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja.

Mozsár Eszter

Forrás: Illusztráció / Pexels

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több zalai óvoda és iskola büszkélkedhet ezzel a címmel, így a többiek számára is itt a lehetőség, hogy büszkén viselhessék egy évig ezt a címet. Idén már öt kategóriát hirdettek meg, így bölcsődék, óvodák, általános iskolák, középiskolák és gyermekotthonok jelentkezhetnek. Tavaly novemberben harmadik alkalommal és kibővített tartalommal írták ki a pályázatot.A közleményben arról tájékoztatnak, hogy egy év alatt megkétszereződött a versenyző intézmények száma és tavaly országszerte már 50 általános iskola és 120 óvoda vált jogosulttá az „Állatbarát Általános Iskola” és az „Állatbarát Óvoda” cím használatára egy éven keresztül.

A pályázatra olyan magyarországi és határon túli magyar intézmények jelentkezését várják, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, valamint arra törekednek, hogy változatos és kreatív programok segítségével beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe. A beérkezett munkákat állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában