Gyümölcsöző kiskertek

2023.02.16. 15:00

Tavaszi kertészeti jó tanácsok a Göcsej Tudásközpontban

A tavasz közeledtével kiskerttulajdonosoknak, őstermelőknek szánt előadássorozatot indít Gyümölcsöző kiskertek címmel a zalaegerszegi vásárcsarnok és piac mellett működő Göcsej Tudásközpont, tájékoztatta lapunkat a szakmai koordinátor, Nikitscher Bernadette. A program szombatonként 10 órai kezdettel jelentkezik, az előadók az első négy alkalommal zalai szakemberek lesznek.

Arany Horváth Zsuzsa

Február 18-án, szombaton 10 órától a szelíd metszésről és a tavaszi gyümölcsfaápolásról hallhatnak az érdeklődők, az előadást Bicskei Deján Kende kertészmérnök tartja.
Március 4-én, szombaton 10-től Lázár Péter gyümölcsész lesz a tudásközpont vendége, ő a talaj szerkezetéről, élővilágáról, a talajéltetésről beszél majd.

Március 18-án és április 1-jén Darázsi Zsolt gyümölcsész a természetközeli gazdálkodásról, a vegyszermentes termelésről, a méregmentes növényekről, a kerti segítőinkről, a hasznos rovarokról, állatokról tart tájékoztatót. Az érdeklődők a tudásközpont honlapján tájékozódhatnak és regisztrálhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában