Zaol podcast

2023.03.03. 06:50

Lassan negyven éve szolgálja vendégeit – Beszélgetés Horváth „Mákos” Ferenc kiskanizsai fagylaltozó-tulajdonossal

Mától hallható a Zaol-podcast legfrissebb adása, amelynek vendége Horváth „Mákos” Ferenc kiskanizsai fagylaltozó-tulajdonos, fafaragó, korábbi futballedző.

Péter B. Árpád

Fotó: Fehér Márk

A műsorban a sokak által ismert ragadványneve kapcsán elmondta: ezt viseli a család három generáció óta. Mivel annak idején sok Horváth élt akárcsak Kiskanizsán is, ezért a Mákoshoz hasonló elnevezésekkel különböztették meg őket, és ezek bizony öröklődnek, generációról generációra szállnak.

„Sáskaországot”, ahogyan a múltban, ma is szorgalmas, szerethető emberek lakják, akik kiemelkednek a munkájukkal – fogalmazott Horváth Ferenc, felidézve: 1973-ban került a keszthelyi VSZK-ba, ami meghatározta az életét.

Cukrászként végzett 1977-ben, majd hosszú időn át pincérként dolgozott, sokszor napi 22 órát, aztán 1985-ben úgy döntött a családjával: fagylaltozót nyitnak Kiskanizsán, persze kölcsönből.

A Puncs azóta fogalom lett, a története pedig könyvbeillő, „a semmiből építettünk várat”, jegyezte meg az idén 65 éves vállalkozó, aki szerint a siker – vagyis a jó fagyi – titka ekképpen összegezhető: szakmai tudás, jó alapanyag és lelkiismeret. Nála például az eperfagyi biztosan eperből készül, nem pasztából, aromából és különféle ízfokozókból, s ezt értékelik helyi, illetve országos és Európa-hírű vendégei is.

„Mákos Feri” futballedzőként is letette a névjegyét, kiskanizsai utánpótláscsapataival sikert sikerre halmozott, majd – kiteljesítve a gyermekkorában tanultakat – faragni kezdett, míves címerei ma már több templomban megtalálhatók, emellett készített köztéri mementót is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában