Áprilisban folytatás

2023.03.11. 15:30

Szép magyar beszéd verseny a Thúry-technikumban

A Thúry-technikum 2020 óta szervezi a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny Zala vármegyei fordulóját. A versenyről a gimnázium és technikum kategóriák első két helyezettje szerepelhet az április 21. és 23. közötti győri országos döntőben.

Benedek Bálint

A technikum első három helyezettje, balról: Luksics Mária Nikolett, Németh Alexandra és Bakos Laura

Forrás: ZH

A Kazinczy Alapítvány szervezte a viadalt, melynek vármegyei fordulóját szerdán tartották a kanizsai intézményben. Érkeztek indulók: Zalaegerszeg, Lenti, Keszthely és Nagykanizsa több középiskolájából is. A versenyzők elsőként az írásbeli feladatot, majd egy rövid szöveg hangsúlyjelölését oldották meg, utána következett a szabadon választott szöveg értő-értető felolvasása, végül a kötelező szöveg tolmácsolása. A gimnazistákat Sárdy Angéla (Z. Csány-technikum), Varga Klára (N. Thúry-technikum) és Tulman Géza (N. Hevesi-iskola), míg a technikumok tanulóit Baloghné Harkány Judit (N. Batthyány-gimnázium), Vakherda Erzsébet (Z. Kölcsey-gimnázium) és Varga Zsuzsanna (N. Piarista) értékelte. Zala vármegyét az április 21. és 23. közötti győri országos versenyen mindkét kategória első két helyezettje képviseli.

A gimnázium kategória első három helyezettje, balról: Kovács Beatrix, Kiss Márton és Traub Katinka
Forrás: ZH

Eredmények. Gimnázium: 1. Traub Katinka, 2. Kovács Beatrix (mindketten N. Batthyány), 3. Kiss Márton (Z. Kölcsey). Technikum: 1. Németh Alexandra (Z. Csány), 2. Luksics Mária Nikolett (N. Thúry), 3. Bakos Laura (Z. Csány). Felkészítők: Knausz Ágnes, Baloghné Harkány Judit, Vakherda Erzsébet, Király Krisztina, Baranyai Magdolna és Nagy Veronika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában