Személyes konzultáció

2023.05.17. 18:00

Civil fórumot tartottak Lentiben

Civil szervezetek képviselőinek tartottak fórumot, személyes konzultációt a Miniszterelnökség civil kapcsolatok és társadalmi konzultáció főosztálya és a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület vezetői, munkatársai.

Korosa Titanilla

Balról Horváth Rita, Horváth László, dr. Kecskés Péter és Enyedi Anna Regina referens a fórumon

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény megnyitóján Horváth Rita, a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője, majd Horváth László, Lenti polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A polgármester elmondta, hogy a rendezvény egy jó alkalom arra, hogy a városban és a környéken működő civil szervezetek beszéljenek munkájukról, terveikről, pályázataikról és javaslatokat is tegyenek a további tevékenységük jobbítására vonatkozóan. Hozzátette, hogy a városban az önkormányzat figyelemmel kíséri és támogatja a civil közösségi életet. Az elmúlt időszakban 24 szervezet munkáját támogatták anyagi forrásokkal.

Horváth László mondott köszöntőt (középen), balraHorváth Rita, jobbra dr. Kecskés Péter
Fotó: Korosa Titanilla

A továbbiakban dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség civil kapcsolatok és társadalmi konzultáció főosztályának vezetője beszélt az aktuális pályázati lehetőségekről és azok pénzügyi hátteréről. Utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) célja a magyarországi civil társadalom tevékenységének segítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése. A NEA 2015 óta hozzá van kötve a személyi jövedelemadó 1 százalékához, ez közvetlenül teremt lehetőséget arra, hogy magánemberek segítsék a civil szervezeteket. Míg országosan a teljes rendelkezésre álló keretösszeg 2014-ben 3,3 milliárd forint volt, a következő pályázati időszakban várhatóan 13 milliárd forint áll majd rendelkezésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában