Zaol podcast

2023.05.19. 07:00

Folyamatosan növekvő lélekszám – beszélgetés Biró Róberttel, Balatongyörök polgármesterével

Balatongyörök múltjáról, jelenéről és jövőjéről, terveiről beszélt Biró Róbert polgármester a Zaol-podcast mától hallható adásában. Kiderült: a zalai Balaton-part legkeletibb falujának lélekszáma az elmúlt években 300-zal nőtt, így ma már több mint 1500-an élnek a turistavonzó településen.

Péter B. Árpád

Biró Róbert: Balatongyörök lélekszáma nyaranta eléri akár a hatezret is

Fotó: Pezzetta Umberto

Balatongyörök első embere felelevenítette: hajdan a mezőgazdaság adott megélhetést a helyieknek, de a filoxéra megjelenése, illetve a balatoni fürdőkultúra s infrastruktúra fejlődése a hangsúlyt a turizmusra helyezte, amely a Covid okozta sokk után ismét töretlenül fejlődik.

A nyugat-balatoni község „lélekszáma” nyaranta a négyszeresére duzzad, s ma már nemcsak a strand, hanem számos színes program is vonzza a vendégeket. Biró Róbert beszélt a Nyugat-Balaton településeinek együttműködéséről is, amely a közös fejlesztéseken túl más területeken is tetten érhető. Persze, emellett mindenki igyekszik megtalálni és erősíteni saját arculatát, fejleszteni kínálatát – szögezte le Balatongyörök első embere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában