Turisztikai fejlesztés

2023.06.30. 16:07

Szabadidőközpont autentikus magyar jurtákkal Kistolmácson

Húsz fő befogadására alkalmas szabadidőközpont épült ki egy európai uniós pályázat támogatásával a közelmúltban Kistolmácson. A turisztikai fejlesztések részeként létrejött új bázis ünnepélyes átadóját péntek délelőtt tartották.

Gyuricza Ferenc

A szabadidőközpontot Winhoffer Judit projektmenedzser (balról), Birkás Zoltán, Cseresnyés Péter és Ljubomir Kolarek közösen avatták fel

Fotó: Gyuricza Ferenc

A horvát-magyar Interreg program által támogatott Aqua Adventures projekt részeként, Prelog és Kistolmács együttműködésével olyan szabadidőközpontot alakítottak ki a zalai községben, amely elsősorban diákok számára biztosít bázist ahhoz, hogy innen kiindulva felfedezhessék a mikrorégiót. A fejlesztéseket Birkás Zoltán polgármester mutatta be. Elmondta: három hektáros, erdővel övezett, természetközeli területen öt autentikus magyar jurtát állítottak fel. Négy kisebb a pihenést szolgálja, az ötödik a foglalkozásoknak ad helyet. A fedett terasszal rendelkező közösségi épületben teljesen felszerelt, gépesített melegítőkonyha szolgálja az ide látogatókat, a légkondicionált konténerépületek pedig a nyári nagy melegben is lehetőséget kínálnak a játékokra. Szociális blokként két zuhanyzókkal és WC-vel ellátott szaniter konténert telepítettek még, ezeket nemenként elkülönítve vehetik igénybe a használóik.  

Fotó: Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője nagyobb áttekintésben azokat a térséget érintő fejlesztéseket méltatta, amelyek az elmúlt években valósultak meg, s hozzájárultak ahhoz, hogy Zala ezen vidékén az idegenforgalom új lehetőséget kapjon. Ljubomir Kolarek, Prelog polgármestere pedig arról beszélt, hogy horvát oldalon különösen fontosak a régiót érintő turisztikai fejlesztések, hiszen a szomszédos országban az idegenforgalom 95 százaléka a tengerpartra koncentrálódik, miközben ők a kontinentális turizmust is vonzóbbá szeretnék tenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában