Még a nap is kisütött

2023.06.17. 12:30

Úrnapja ünnepe a kertvárosi templomban

Június 11-én, Krisztus testének és vérének ünnepén Zalaegerszegen a kertvárosi templom közössége is tanúságot tett Megváltónkról, számol be róla a martinus.hu.

ZH

A szentmise egy pillanata

Forrás: Facebook/Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia

A hívek kora reggel nekiálltak feldíszíteni a szabadtéri oltárt, fél hét tájékán azonban hatalmas eső zúdult alá. "De a leglelkesebbek úgy határoztak, hogy azért csak készítsünk egy úrnapi oltárt, hátha ki tudunk menni" - olvasható a beszámolóban. 
Zöld ágakkal, virágokkal, terítővel, szentképpel díszítették az oltárt, s 10 órakor, a szentmise kezdetére szinte ki is sütött a nap. Így a szentmise végén „rövidített” szertartással megtartották az úrnapi körmenetet. Mint írják, a virágszirmokat hintő gyermekek lelkesedése mindent felülmúlt: akár a városi keresztútra is elegendő rózsaszirommal hintették be a templom előtti teret.

Molnár János plébános baldachin alatt viszi az Oltáriszentséget 
Forrás: Facebook/Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia


"A szentmise után még sokáig volt kedv és nyitottság arra, hogy a templom mellett beszélgessünk, vidáman együtt legyünk. Igazán szép ünnepé lett ez a nap!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában