55 végzős diák

2023.07.14. 14:46

Diplomaátadó ünnepség a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Piacképes tudással felvértezve lépnek ki a zalaegerszegi egyetemi kampusz kapuján a friss diplomás hallgatók, akik a közgazdasági és mérnöki szakokon végezve pénteken vehették át oklevelüket. Az elhangzott ünnepi beszédek is ebben erősítették meg a jelentős nap örömét jelen lévő családtagjaikkal megosztozó 55 végzős diákot.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató jobbra, az elnökségben az első sorban Vigh László, Birkner Zoltán, a Pannon Egyetem alapítványa kuratóriumi elnöke (mögötte dr. Varga Andrea), dr. Abonyi János, dr. Németh Sándor, dr. Vadvári Tibor

Fotó: Arany Gábor

A diplomaátadó ünnepségre a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja (PE ZEK) nagy előadójában került sor, ahol a latin nyelvű ballagási ének hangjaira bevonuló, az egyetem vezetőiből, a város közéleti személyiségeiből álló elnökséget állva fogadta az ünnepi közönség.

Fotó: Arany Gábor

"A tehetség csendben alakul ki, de a jellem a világ viharaiban", idézte Goethe gondolatát dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese, ezzel is arra buzdítva a felsőoktatási tanulmányaikat befejező fiatalokat, hogy ne tartsanak, ne ijedjenek meg az előttük álló változásoktól, hiszen az hívja elő az emberből a kreativitást, a megoldásokat. Teremtsenek olyan világot, amelyet a saját majdani gyerekeiknek kívánnak, tette hozzá a rektorhelyettes, végül köszönetet mondott a szülőknek és az oktatói karnak, hogy figyelmükkel, tudásukkal segítették az új nemzedéket a korszerű ismeretek megszerzésében. Dr. Palányi Ildikó, a PE ZEK megbízott főigazgatója, a gazdálkodási kar dékánja beszédében a diákok és tanáraik közös munkája ünnepének nevezte a diplomaátadót, jelezve, a tanulmányi időszak számos nehézséget hozott az egyetemváltás levezénylésétől az új, projekt alapú oktatási struktúra bevezetésén át a világjárvány miatti online oktatásig. Megköszönte Zalaegerszeg város és a duális oktatásban partner vállalkozói környezet támogatását, a végzősöket pedig biztatta, találják meg mindazt az életben, ami céljaikat szolgálja. Ehhez csatlakozott dr. Németh Sándor, a veszprémi székhelyű PE Mérnöki Kara dékánja, amikor az egyetemen támasztott magas követelményekről beszélt, melyeket a hallgatók érdekében alakítanak ki, s gratulált a Pannon Egyetemen végzettek népes családjába frissen bekerülőknek.  Dr. Czúni László, a Műszaki Informatikai Kar dékánhelyettese elismerően szólt a hallgatók eredményes munkájáról, a kitartásról, a céltudatosságról, s útravalóul a kételkedés, a válaszok keresése fontosságát emelte ki.

Vigh László országgyűlési képviselő a zalai, zalaegerszegi munkalehetőségeket, köztük a tesztpálya innovatív terepét ajánlotta a diplomások figyelmébe, dr. Varga Andrea, a Zala Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója a pályakezdőkre váró állami támogatásokat emelte ki, dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere annak a reményének adott hangot, hogy minél többen választják a várost leendő életük színhelyéül.

Fotó: Arany Gábor

A diplomaosztón a Pannon Egyetem Szolgálatáért Emlékéremmel és a Pannon Egyetem TDK Oktatói Díjjal tüntették ki dr. Jármai Erzsébet Máriát, korábbi tudományos dékánhelyettest, a tudományos diákköri munka koordinálóját. A hallgatói önkormányzat nevében Varga Boglárka, a végzettek nevében László Dorina foglalta össze az együtt töltött diákéveket. Az egyetemi zászlóra kerülő, a végzős évfolyamot jelképező szalagot Papp Roland szeniornak választott hallgató adta át a dékánnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában