Elindult a napközbeni ellátás Zalaegerszegen

2023.07.03. 15:30

Több mint száz gyereket fogad hetente az Apáczai Művelődési Központ

A korábbi évekhez hasonlóan a Keresztury VMK és a város szervezésében június 26-án elindult és augusztus 18-ig tart a napközbeni ellátás Zalaegerszegen. Nyolc héten át fogadják a 6-16 éves gyerekeket, általában 120 fiatal érkezik hetente, de van, amikor jóval többre felügyelnek a pedagógusok és segítőik.

Mozsár Eszter

Horváth Petra és Kocsis Maja a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központ harmadéves hallgatói (balra) nagyon szívesen vigyáznak a kicsikre. Éppen egy csocsó meccs közepén készült a felvétel.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaegerszegi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítői hétfőnként tartanak kézműves foglalkozásokat vagy szerveznek ügyességi játékokat. A kedvezőtlen időjárás ezúttal beterelte őket az aulába, így papír és dekupázs virágcsokrok, valamint papírrakéták készültek. Mindig változatos feladatokkal készül a hat kolléga.

Fotó: Pezzetta Umberto

Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes, intézményegység-vezető felhívja a szülők figyelmét, hogy csak akkor tudják a gyermekeket fogadni, ha az ellátás előtti héten szerdán a művelődési központban személyesen befizetik a napi háromszori étkezés árát. Változás még, hogy egy megkezdett héten már nem lehet csatlakozni, így mindenki még a tábor előtti héten jelezze, hogy mikorra, hány napra szeretné igényelni az ellátást. A programok változatosak, kedden és csütörtökön az Aquacityben fürdenek, szerdán az élményparkban játszanak, pénteken mozifilmet néznek a fiatalok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában