Dr. Udvardy György veszprémi érsek mutatja be

2023.08.03. 08:30

Elsőcsütörtöki szentmise lesz Hévízen

A papi és szerzetesi hivatásokért imádkoznak a veszprémi érsek vezetésével.

Péter B. Árpád

Legutóbb Zalában Keszthelyen mutatott be elsőcsütörtöki szentmisét dr. Udvardy György, a júniusi alkalmon körülötte a térség papsága látható

Fotó: Halász Gábor

Dr. Udvardy György veszprémi érsek mutat be elsőcsütörtöki szentmisét a papi és szerzetesi hivatásokért csütörtökön 19 órától a hévízi Szentlélek-templomban. Az alkalom előtt 18 órától szentségimádásra várják a híveket.

Az elsőcsütörtöki szentmisesorozatot még 2021 márciusában indította (újra) a veszprémi érsekség, s azóta minden hónapban együtt imádkoznak a hívek a főpásztorral azért, hogy minél többen válasszák a papi és szerzetesi hivatást, szolgálatot a főegyházmegyében s Magyarországon.

A valamivel több mint két év alatt Zala jó néhányszor volt helyszín, Búcsúszentlászlón 2021 októberében, Keszthelyen pedig három alkalommal, legutóbb idén júniusban fohászkodtak együtt a résztvevők. Akkor dr. Udvardy György arra kérte „örök főpapunkat, hogy támogasson bennünket, áldozatának ereje érjen el minket és azokat is, akiknek a szívében majd valamikor elülteti a papi és szerzeti hivatást, hogy az emberek üdvösségére s az egyház javára akarjanak szolgálni”.

Dr. Udvardy György a júniusi keszthelyi elsőcsütörtöki szentmisén azt mondta: „Együvé tartozunk, hordozzuk közös terhünket, osztozunk az imádságban, s tudjuk, a Szentlélek Úristen összeköt bennünket”
Fotó: Halász Gábor

Elsőcsütörtököt a katolikus egyház az Oltáriszentség tiszteletének szenteli, s ez a nap felkészít elsőpéntekre is, amely a Jézus Szíve-tisztelet napja. Aki ez utóbbit kilenc egymást követő hónapban megtartja – meggyón, részt vesz a szentmisén és szentáldozáshoz járul –, vagyis elvégzi a nagykilencedet, az különös kegyelem részese lesz az Úr ígérete szerint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában