Idén lenne 80 éves

2023.09.24. 13:30

Cseh Tamás emlékest a Korona Szalonban

Szombaton este hat órakor Zalaegerszegen a Korona Szalonban „Átlátszó víz legyen…” címmel rendeztek Cseh Tamás emlékestet.

Arany Horváth Zsuzsa

Hegyi Norbert és Joós Tamás a Korona Szalonban

Fotó: Pezzetta Umberto

Az Ascher Oszkár Színház produkciójában Hegyi Norbert és Joós Tamás lépett a közönség elé, ők idézték fel a 2009-ben elhunyt Kossuth díjas zenész dalait, aki idén lett volna 80 éves. Az emlékműsor Cseh Tamás születésének 70. évfordulóján, 2013-ban készült.
A zalai, lenti születésű Joós Tamás előadóművész művelődési házak vezetőjeként még találkozhatott Cseh Tamással, Hegyi Norbert színész, előadóművész azonban már csak a dalokon keresztül került közel az életműhöz.
Cseh Tamás dalai Bereményi Géza szövegével szólaltak meg, de a színpadi fellépések alkalmával gyakran játszott Másik Jánossal, aki szintén alkotótársa volt.

A Déryné program révén számo magyar településre eljutó, idén tavasszal már a 150. előadáson is túljutott "Átlátszó víz legyen..." koncert felidézte többek között a Hatvanas évek, a Műcsarnok, a Fehér babák takarodója, a Váróterem, a Krakkói vonat, a Tanulmányi kirándulás, a Világnézeti klub című dalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában