Gratulálunk!

2023.10.10. 13:34

90. születésnapján köszöntötték a besenyői Léránt Istvánnét

Hétfőn töltötte be a 90. születésnapját a Zalabesenyőben élő Léránt Istvánné, aki lánya, Kerkai Andrásné, Lívia családjával ünnepelt. A jeles napon a család mellett Zalaegerszeg város önkormányzata és polgármesteri hivatala nevében felköszöntötte Gecse Péter alpolgármester, a körzet városházi képviselője és Nyakas Tünde intézményfenntartó szakreferens is.

Fincza Zsuzsa

Gecse Péter felolvasta majd átadta az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapját

Fotó: Fincza Zsuzsa

Az ünnepelt kérés nélkül is elárulta olvasóink okulására a hosszú élet titkát: sokat kell dolgozni, keveset aludni, korán kelni, tenni-venni az egészséges, friss, szabad levegőn - mint ahogy ő is tette. Léránt Istvánné Milei Margit néven Pálfiszegen született és nevelkedett ötödik gyermekként, szülei parasztgazdaságában mindig akadt tennivaló. Férjével, aki 93 éves korában halt meg, Ormándlakon kezdték közös életüket.

A 90. születésnapján köszöntötték a Zalabesenyőben élő Léránt Istvánnét. Az ünnepelt a két lánya között, mellettük Gecse Péter és Nyakas Tünde

 A családfő Gellénházán, az olajosoknál kereste a kenyerét, onnan is ment nyugdíjba, a feleség, míg két lányuk, Lívia és Margit felcseperedett, háztartásbeliként, majd a tsz-ben és annak varrodájában is dolgozott. Férjével sokat fáradoztak a háztáji gazdaságban is. Lányaik férjhez mentek és Zalaegerszegen telepedtek le, s hamarosan 3 fiú-, és egy lányunokával, majd 6 dédunokával gyarapodott a család, s mint Margit néni végül kibökte: életében a legnagyobb örömet a két szép lánya, az okos és kedves unokái és dédunokái jelentik. Férje halála után, 2015-ben költözött lányaihoz Zalaegerszegre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában