A nap képe

2023.10.17. 20:30

Európa Amazonasa

Hazánk délnyugati részén, a horvát határon húzódik mindössze 47 folyamkilométeren a Mura folyó hazai szakasza, Molnári községnél aszfaltozott úton is megközelíthető a Natura2000-es terület. Ez pedig immár 2022 szeptembere óta az UNESCO Bioszféra Rezervátum része, a Drávával és a Duna gemenci részével.

Benedek Bálint
Fotó: Szakony Attila

Információink szerint több magyar és külföldi partner közreműködésével 2023 októberében elindult az új, EU által társfinanszírozott LIFE RESTORE for MDD projekt a Mura, a Dráva és a Duna mentén – azon az összefüggő védett területen Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon és Szerbiában, ahol a világ első, öt országra kiterjedő UNESCO bioszféra-rezervátuma található. A Mura hazai szakaszán a Bodzás-holtág, a Hosszúvíz-holtág és a Tótszerdahelyi-holtág vízpótlása történik meg, a többi ország nagyobb léptékekben avatkozik be a projekt keretein belül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában