Testületi ülés

2023.10.03. 10:00

Megemelték a zalaszentgróti költségvetés főösszegét

Módosult Zalaszentgrót városának költségvetése, a főösszegét 5 milliárd 399 millió forintról 5 milliárd 586 millió forintra emelték, közölte Baracskai József polgármester a képviselő-testület szeptember 28-ai ülését követően Facebook-posztjában.

Szabó Judit

Fotó: Baracskai József polgármester Facebook oldala

A módosítás részben az állami többlettámogatások miatt vált szükségessé, ami az ellátotti létszám növekedéséből, valamint egyes feladatokhoz, például a közvilágításhoz rendelt pluszforrásokból származik. A tavalyi autómentes nap egymilliós támogatása az idei évben érkezett az önkormányzat számlájára, ezért szerepel a mostani átcsoportosításban. A nyári diákmunka keretében 35 főt foglalkoztattak, ennek központi költségvetési támogatása is bekerült a zalaszentgróti büdzsébe, növelve annak főösszegét, akárcsak az egészségügyi és köznevelési bérfejlesztések finanszírozása.

Az Egészségügyi Központba pályázati úton beszereztek egy 29 csatornás EEG-készüléket, amelyhez a hiányzó, 2,25 millió forint önrészt a környező települések biztosították, ez a tétel is a rendelet-módosítás részét képezte. A kiadási oldalon ugyanakkor szerepel az az 1,2 millió forint is, amelyet az önkormányzat a Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium gázfogadójának átépítésére költött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában