Egyenruhák, fegyverek, kellékek

2023.10.10. 09:58

Pályaorientációs napot tartottak Lentiben a könyvtárban

Nemrég a könyvtár olvasótermében A ”Vasfüggöny egyenruháiba zárt” - Lenti 1949-1953 című hely- és kortörténeti kiállítás díszletei között került sor arra a pályaorientációs napra, melyet a zalaegerszegi 20. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda és a városi könyvtár közösen szervezett a város középiskolásainak.

Korosa Titanilla

A pályaorientációs napon 112 diák vett részt

Fotó: Korosa Titanilla

Berke András, a kiállítás megálmodója, helyi gyűjtő a régmúlt, a Magyar Honvédség munkatársai, Gyemi Tamás főhadnagy és Lukács Péter törzszászlós pedig a jelen egyenruháit, fegyvereit és kellékeit mutatták meg a résztvevőknek.

A fiatalok tájékoztatást kaptak a katonai pálya lehetőségeiről. Felpróbálhattak korabeli sisakot, sapkát, katonai téli posztókabátot. Kipróbálhatták, hogy milyen „könnyű” a jelenleg használatos repeszálló mellény. A lézeres lövészetszimulátorral pedig céllövő képességüket is tesztelhették. A két helyi középiskolából 5 csoportban összesen 112 diák vett részt a programon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában