Az 50. évfordulóra emlékeznek

2023.11.09. 11:00

Emléktáblát avatnak, majd kétnapos jazzfesztivál kezdődik

November 9-én, csütörtökön 17 órakor a kanizsai jazzklub alapító tagjai és támogatók közadakozásból emléktáblát állítanak az egykori Fabik Károly Úttörőház - jelenleg a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ - épületének falán.

Benedek Bálint

A mű alkotója a megyeszékhelyi Béres János Vajda Lajos-díjas szobrászművész. Az emléktábla-avatást követően két napig koncertek követik egymást a Medgyaszay Házban az I. Nagykanizsai nemzetközi jazzfesztivál 50. évfordulójára emlékezve.

A Kanizsai Kulturális Központ szervezésében a program november 10-én (péntek) 18 órakor 50 év plakátokon címmel fotókiállítással folytatódik a Medgyaszay Házban. Majd 19 órakor a Bágyi Balázs New Quartet lép fel, őket követi 20.30-tól a Mingus! Mingus! Mingus! elnevezésű formáció. November 11-én (szombat) 19 órakor a Varga Bendegúz Quartet játszik, végül 20.30-tól az angol Sara Dowling és Gayer Mátyás Quartet ad koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában