Indokoltnak tartják

2023.11.02. 16:26

Fennmarad a határforgalmi ellenőrzés Szlovéniában

Továbbra is fenn kívánja tartani a szlovén-horvát és a szlovén-magyar határszakaszokon még október 21-én újból bevezetett ellenőrzést a szomszédos állam kormánya. Az intézkedés eredetileg 10 napra szólt, ám további húsz nappal meghosszabbítják.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Többek között erről is tájékoztatta a szlovéniai magyar sajtó munkatársait Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter, aki Igor Ciperle, a rendőrség főigazgató-helyettese társaságában a közelmúltban tett látogatást a Muravidéken. Kiemelte: a migrációs adatok alapján a nagyobb forgalmú határátlépési pontokon – például a rédics-hosszúfalusi átkelőnél és az M70-es autópályához csatlakozó muravidéki gyorsforgalmi úton, Pince térségében, a MOL benzinkúton ideiglenesen kialakított ellenőrzőponton – az elmúlt napok tapasztalatai alapján továbbra is indokoltnak tartják a visszaállított okmányvizsgálat fenntartását. Poklukar egyelőre 20 napos meghosszabbításról beszélt, amit szükség esetén újra felül fognak vizsgálni. A kisebb forgalmú, főként lokális közlekedés által érintett határátlépési pontokon – ilyen a nemesnép-kebelei, a rédics-göntérházai és a tornyiszentmiklós-pincei – pedig szúróprószerű ellenőrzéseket tart a rendőrség.  

Az utazóknak a szlovén-osztrák és a szlovén-olasz határszakaszokon is számítaniuk kell ellenőrzésre, ám ezeken az átkelési pontokon már nem Szlovénia, hanem az érintett, velük szomszédos országok vezették azt be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában