Márton napját is megünnepelték

2023.11.10. 18:30

Ünnepélyesen birtokba vették a megújult óvodakertet a Petőfi-tagóvodában

Az óvodakert megújítását és egy udvari mászókarendszer telepítését vállalati, szülői és alapítványi összefogás egyaránt segítette a Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda Petőfi Utcai Tagóvodájában, amit Márton-napi rendezvény keretében ünnepeltek meg a gyerekekkel.

Antal Lívia

A gyerekek Márton-napi összeállítása a rendezvényen

Fotó: Pezzetta Umberto

Sajnos az időjárás nem kedvezett az udvarra tervezett ünnepségnek, így arra az óvoda tornaszobájában került sor. Fücsök Nikoletta, a Bóbita II. Alapítvány kuratóriuma elnöke úgy fogalmazott, a mászókarendszer beszerzése újabb fontos eredmény a közösségük életében, amely nemcsak a játék örömét, de a gyerekek mozgáskoordinációjának fejlődését is szolgálja. Az idén 20 éves alapítványuk legfőbb célja, hogy minden lehetséges módon támogassák az óvoda működését. Ezen törekvésükben egyaránt számíthatnak a szülőkre, a szülői munkaközösségre, az óvoda vezetőire, munkatársaira, valamint a vállalati felajánlásokra. A Márton-napi ünnepség keretében szeretnék megköszönni azt, hogy az új játszóeszköz mellett az óvodaudvar növényzete is megújulhatott.

A lámpás felvonulásra készülve
Fotó: Pezzetta Umberto

Az alapítvány elnöke Szentesi Csilla, a Petőfi-tagóvoda vezetőjével adta át a köszönő okleveleket a vállalatok képviselőinek. Elhangzott, hogy az Országos Dohányellátó Kft. 450 ezer forintjából újították meg a kerítés melletti növényzetet októberben. Az elöregedett tuják helyére babércserjéket ültettek a Városgazdálkodási Kft. dolgozóival. Az udvari mászókarendszer megvásárlását a Tarr Kft. 100 ezer, a Zrinszki Alapítvány 200 ezer, míg a Pölöskei Italgyártó Zrt. 300 ezer forinttal támogatta. Az alapítványi bálon, a húsvéti és az adventi jótékonysági vásáron befolyt összeget is erre a célra fordították.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az átadást azért szervezték a Márton-napra, mert annak üzenete az adományozás és az egymás segítése. Az új játszóeszköz és a kizöldített óvodaudvar ennek lesz jelképe, vélekedett Szentesi Csilla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában