A város biztonságáért önkéntes szolgálattal

2023.12.08. 09:30

Megtartottak évzáró rendezvényét a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület

Még nincs itt az év vége, de ez idáig, az előző évhez hasonlóan, már közel tízezer szolgálati órát teljesített idén a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület, hangzott el a civil szervezet kiemelt elnökségi ülésén.

Antal Lívia

Dr. Andor László, Balaicz Zoltán, Sándor Dénes és Tóth Lászl

Fotó: Antal Lívia

Magyarország a 13. legbiztonságosabb ország a világban, a megyei jogú városok közül pedig Zalaegerszeg a legbiztonságosabb város az országban. Ez utóbbiért az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége idén júliusban Polgárőr Város kitüntető címet adományozta a zalai vármegyeszékhelynek, mondta Sándor Dénes. Az elnök hozzátette, ezzel az önkormányzat és a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület hatékony együttműködését ismerték el. Kiemelte, mindenütt ott vannak, ahol segíteni kell, ahol a város biztonságáért tudnak tenni, így jótékonysági rendezvényeken, városi ünnepségeken, tanévkezdés alkalmával és sporteseményeken. Járőrszolgálatukat autóval, kerékpárral, elektromos rollerrel és gyalogosan, valamint kutyás és lovas tagozatukkal végzik. Hangsúlyozta, az önkormányzat, a rendőrség és más szervezetek megbízásait mindig becsülettel teljesítik. Megköszönve az egyesület tagjainak önkéntes munkáját, végül azt hangsúlyozta, hogy szervezetük tevékenysége egyaránt elismerésnek örvend Zala vármegyében és az országban.

A kiemelt ülés résztvevői
Fotó: Antal Lívia

Az, hogy Zalaegerszeg már évek óta a legbiztonságosabb vármegyeszékhely az országban, a rendőrségnek és nemkülönben a polgárőr szervezeteknek köszönhető, emelte ki Balaicz Zoltán polgármester. Mint fogalmazott, ennek érdekében a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület tagjai teszik a legtöbbet a legtöbb éves szolgálati órával, szabadidejükből sok-sok időt áldozva a város közbiztonságára.

Dr. Andor László rendőr alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője azt hangsúlyozta, hogy a város kiemelkedő biztonsági mutatóihoz a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat hármas ereje, együttműködése szükséges. A rendőr alezredes is méltatta a rendért egyesület tevékenységét, amely nagy segítség számukra a rendezvények biztosításában Zalaegerszegen, ahol illetékességi területük lakosságának 60 százaléka él.

Nagyon nagy eredmény, amit közösen elértek, vélekedett Tóth László rendőr őrnagy. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője az online bűncselekményekre hívta fel a figyelmet, amelynek kártétele több mint 8 milliárdra tehető országosan. A csalásoknak, átveréseknek bárki kárvallottja lehet. Azt kérte, hogy a rendért egyesület az online térben segítse a rendőrség munkáját, az általuk küldött elektronikus bűnmegelőzési szóróanyagok terjesztésével az ilyen típusú bűncselekmények elleni fellépésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában