Találkozók, képzések, programok helyszíne lesz

2023.12.21. 14:00

Új otthonra lelhetnek a közösségek Keszthelyen

Felavatták a város megújított közösségi terét a Külső Zsidi úton, ahol a jelenlévő rászorulóknak karácsonyi csomagot és ajándékokat is átadtak Keszthely vezetői. Mostantól korszerű és kényelmes helyszínre lelhetnek itt a térség lakói, civil közösségei.

Péter B. Árpád

A megújított közösségi házat Manninger Jenő és Vozár Péterné avatta fel

Fotó: Péter B. Árpád

Az avatáson Manninger Jenő polgármester elmondta, az épületet a CLLD-program forrásaiból szépítették tovább a korábbi felújítást követően. Emlékeztetett, az Összefogás Keszthelyért Egyesület révén 400 millió forintot nyert a város, amelyből 340 milliót különböző fejlesztésekre fordítottak.

A részletekről szólva Vozár Péterné alpolgármester sorolta: ebből az összegből 10 játszótér és két közösségi tér újult meg, s számtalan programot szervezett a Goldmark Károly Művelődési Központ. Az elnyert összegből számos más szervezetnek, így például a Helikon Liget Egyesületnek is jutott, amely ezt a támogatást is felhasználta az úgynevezett szalétli épület létrehozására.

– A Külső Zsidi úti közösségi házat korábban, egy másik projekt keretében már felújítottuk, s most tovább korszerűsödött az épület, hogy még kényelmesebb „otthont” kínáljon különböző szervezeteknek, csoportoknak. A képviselő-testület ennek jegyében nemrégiben úgy döntött, hogy a roma nemzetiségi önkormányzat mostantól itt tarthatja rendezvényeit, amire volt is már példa, hiszen az rnö múlt szombaton karácsonyi csomagokat osztott itt – mondta el Vozár Péterné.

Az avatás után Manninger Jenő és Vozár Péterné csomagokat, ajándékokat és szaloncukrot adott át a rászorulóknak
Fotó: Péter B. Árpád

Az épületben most minden helyiség megújult, s több terem és szoba áll a közösségek rendelkezésére. Később itt képzéseket, rendezvényeket, kreatív műhelytalálkozókat, beszélgetéseket szerveznek, és számos olyan programot is, amely alkalmas a szabadidő aktív eltöltésére.

Az energetikai megújulás jegyében a falakat és a födémet hőszigetelték, így a ház minden évszakban szolgálja majd a közösségeket.

Az avatást követően a városvezetők karácsonyi csomagokat adtak át a rászorulóknak, ezekbe alapélelmiszerek és édességek kerültek. Ezután pedig Manninger Jenő és Vozár Péterné – meglepetésként – a főként a város iskolásai által készített „titkos dobozokat” nyújtott át a jelenlévőknek, amelyek tartalma nem volt ismert, csak annyi: milyen nemű és korú gyermekeknek állították össze – a szeretet jegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában