Kitüntetések átadása és mindenki karácsonya

2023.12.15. 19:30

Vármegyei és szentgróti roma önkormányzati hírek

A hátrányos és a roma származású gyermekek oktatásának segítéséért három személyt ismertek el a Zala Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évértékelő rendezvényén, többek között erről számolt be Vajda László, a Zalaszentgrót Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke sajtótájékoztatóján.

Antal Lívia

Az eseményen Orsós Vendel elnök mondott köszöntőt, kiemelve azt, hogy képviselő-testületük egyhangúlag döntött, hogy kitünteti azokat, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásáért. Így megyei nemzetiségi díjban részesítették Bedő Ildikót, a muraszemenyei általános iskola igazgatóját, Fülöp Istvánnét, a csapi általános iskola volt igazgatóját, valamint Kocsis Istvánt, a szentpéterúri általános iskola vezetőjét. Ők a december 9-i évértékelő ülésen vehették át az elismerést, amit a vármegyei nemzetiségi önkormányzat először adományozott.

Vajda László bejelentette továbbá, hogy a Zala Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat és települési roma önkormányzatok nagy többsége csatlakozott Cigány Közösségek Szövetségéhez (CIKÖSZ), amelynek Sztojka Attila fideszes parlamenti képviselő, romaügyi kormánybiztos az elnöke. Kiderült, hogy Vajda Lászlót vármegyei főkoordinátornak választották meg, és szervezési feladatokkal bízták meg a szövetségben.

Megtudtuk továbbá, hogy a Zalaszentgrót Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat december 21-én tartja a mindenki karácsonyi ünnepségét a városi művelődési központban. Roma és nem roma hátrányos helyzetű családokat egyaránt várnak a már

hagyományos rendezvényükre. Megvendégelés és műsor, valamint élelmiszercsomag-átadás lesz a program része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában